martes, 18 de diciembre de 2007

Victor Hugo

Et desitjo primer que estimis i, que estimant t'estimin. Que si no es així siguis prompte en oblidar i després d'oblidar no guardis rencor.
Et desitjo també que tinguis amics i que encara que pocs siguin nobles i fidels , que n'hi hagi almenys un en qui puguis confiar totalment. I perquè la vida és així et desitjo també que tinguis alguns adversaris, ni molts ni pocs , en la mesura exacte, perquè així et faran qüestionar les teves pròpies certeses.
Et desitjo també que siguis útil, però no insustituible. Que en els moments difícils, quan no et quedi res més que aquesta utilitat, et serveixi per mantenir-te en l'esperança.
Et desitjo també que siguis responsable d'algú, que vegis com creix i com madura, que reconeguis la teva aportació en la seva forma de ser i sentir. En allò bo perquè no hi ha res més `preciós que la vida i en allò dolent perquè et farà sentir les teves limitacions més profundes. Que siguis conscient de que no ho saps tot i de que no ho pots tot.
De pas et desitjo una mica de tristesa. No tot l'any, sinó tan sols un dia. Però que aquest dia et serveixi per desobrir que el riure habitual és bo, que el riure diari és avorrit i que el riure constant no té sentit.
També et desitjo que visquis moments difícils, que et posin a prova la teva fràgil fortalesa, que t'ensenyin qui ets i de qui et pots refiar. I quan aquests moments difícils passin, perquè tard o d'hora passen, sàpigues adonar-te que tot es pot superar, que ets una mica millor que abans i que has guanyat una fortalesa que pots fer servir per els altres quan tinguin dificultats.
Et desitjo que descobreixis amb màxima urgència que més enllà del teu dia a dia existeixen persones infelices, maltractades i opriomides.
Per últim et desitjo que cap dels teus somnis es mori, però que si es mor algun, puguis plorar sense lamantar-te de no haver fet el màxim possible per fer.lo realitat. I que tant aviat com sigui puguis alçar la vista i tornar a començar com si res no hagués passat.
Si totes aquestes coses t'arriben a passar, no tinc res més a desitjar-te .....

No hay comentarios: